Gadevang kirke

Gadevang kirke danner ramme om de store begivenheder i vores liv. Her kommer vi for at sige Tak for vores små børn og for at fejre vores store børn. Her kommer vi for at sige Ja til hinanden, og for at tage afsked med vores kære. Kirken ligger som det store ”mærkelige” hus med højt til loftet midt i byen, der rager op over alle andre huse, for at minde os om, at livet ikke kun skal forstås fladt, som en linje fra fødsel til død, men også forstås højt – fra evighed til evighed. I kirken skal man kunne mærke, at der løfter sig en høj og åben himmel over os.

Enhver by må have sit helligsted. Et sted, hvor vi oplever vores liv bliver fortolket, og hvor der grundlæggende altid er mere at sige, end vi kan sige os selv. Et sådant sted er kirken. Det er Guds hus og derfor det sted, hvor vi ses med Guds øjne. Et fristed, et helle – et helligt sted.

Samtidig er det vigtigt, at kirken ikke står isoleret, men er en del af det omgivende samfund og spiller ind med sit vigtige budskab der, hvor byens folk lever og er. Det er en helt selvfølgelig ting for mig som sognepræst, rundet af en grundtvigsk og kulturåben teologi at ønske kirken i højere grad draget med ind i byens mange arrangementer og initiativerne bag ”Mere Gadevang”.

En af menighedsrådets målsætning er arbejdet med børn og unge. Vi lægger mange kræfter og ambitioner i vores konfirmandarbejde, og tilbyder hvert efterår et tre måneders minikonfirmandforløb for tredje klasser, som ligeledes står for krybbespillet hver jul. Der er to årlige børnegudstjenester, en Halloween gudstjeneste i forlængelse af Asylets Halloween fejring, og en Fastelavnsgudstjeneste med efterfølgende tøndeslagning og festligt samvær.

Gadevang kirke er sognets eksperimental-kirke. Rummet egner sig til, at man kan bygge om og forme det efter behov.

Rummet er det bedst egnede til musik og koncerter.

Den anden torsdag i hver måned, er der musikalsk aftenkirke i Gadevangd (undtagen juli), hvor den klassiske musik og salmer danner rammen for bøn og refleksioner.

Musikken leveres af nogle af DK’s dygtigste klassiske musikere, som akkompagneres på klaveret af vores organist Torben H. S. Svendsen. Ind imellem musikken er der tid til bøn og til refleksioner.

Det er også i Gadevang kirke, pilgrimmene efter årets pinsevandring ender for at lytte til en koncert, ligesom vi nu i mere end ti år har samlet hele byen til store Nytårskoncert nytårsdag med blæsere fra Royal Danish Brass.

Men hjertet bag kirkens liv er søndagens gudstjenester. Hver søndag, skiftende mellem kl.9 og 10.30, samles en lille flok til gudstjeneste i kirken.

Rygtet har altid lydt, at ”gadevængerne ikke gider gå i kirke”. Det er rigtigt, at der ikke er mange, der har lyst til at dele vores dejlige søndag morgener med os – men jeg tror ikke, det er fordi gadevængerne ikke gider! I Gadevang gider man meget, men måske har man mere brug for at komme i kirken på andre tidspunkter – og det er netop det, vi der arbejder i kirken gerne vil høre mere om!

I mellemtiden er man mere end velkommen til at komme og være med søndag morgen og nyde en stund til fordybelse og dejlig musik, i den fine kirke – hvor altertavlen er naturen udenfor, som en rigtig skovkirke, og med det skønneste lysindfald man kan tænke sig.

Eva Holmegaard Larsen, sognepræst

Kig forbi i kirken, på vores hjemmeside www.gadevangkirke.dk , på vores Facebookside eller kontakt endelig sognepræsten på ehl@km.dk eller 4848 0719.